Szolidaritás - közösségi oldalak

Kiemelt hírek - történések

Hírek

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, Székely Sándor a DK születésnapi rendezvényén elmondott beszéde

2017.10.26

Na, gyerünk Barátaim!

Mostanában egyre többen kérdezik tőlem: Mi is az Magyar Szolidaritás Mozgalom? Létezünk e még? Honnan jöttünk?
Elmondom. A külvárosból jövünk. Onnan, ahol a nem létező munkások élnek. Onnan, ahonnan reggel a levegőtlen, tömött buszokon megalázó módon lehet csak bejutni a városba és hazajutni este, a munka után. Onnan, ahol nincsenek plázák, csillogó kávézók, méregdrága éttermek, elit iskolák, puccos szórakozó helyek.
A külvárosból jövünk, ahol évek óta gyűlik a harag, a düh. A külvárosból jövünk, ahol nincs remény a továbblépésre, a jobb iskolára, a jobb munkahelyre, a kéthetes nyaralásra, vagy a normális egyetemi helyre. A külvárosból jövünk, ahonnan elmennek az emberek mosogatni Londonba. De nem azért, mert el akarnak menni, hanem mert nem maradt más választásuk. 
A külvárosból jövünk. Újpalotáról, Csepelről, Pesterzsébetről, a Havanna lakótelepről, Békásmegyerről, Miskolcról, Ózdról, Komlóról és Salgótarjánból. Onnan, ahol azok laknak, akik sokak szerint már nincsenek is. A tanárok, buszvezetők, ápolók, bolti eladók, pékek, útépítők, festők, kisiparosok, kukások, szakácsok, vasúti dolgozók, rendőrök, katonák, óvoda pedagógusok, dadák, szóval a munkások elfeledett kerületeiből, városaiból. 
Onnan jövünk, ahol még nem szeretik a nácikat. Onnan jövünk, ahol szeretnének egy normális országban élni. Egy gazdaságilag fejlődő, biztonságos, magyarságára büszke, a környező országokkal baráti viszonyban lévő országban, amely állampolgárainak biztosítja a megélhetést és a nyugodt öregkort. Olyan országot szeretnénk, amit nem gazdasági menekültént kell elhagynunk, hanem szabad akaratunkból, ha tanulni, dolgozni vagy nyaralni szeretnénk külföldön! Olyan országot szeretnénk, ahol a munkásokat nem nézi le senki, hanem megbecsülik őket, hiszen ők tartják el ezt az országot. 
Szóval a külvárosból jövök jómagam is és miközben jöttem ide erre a rendezvényre, sokan kérdezték, hogy nem félek e fellépni a DK színpadán. Hogy nem fogom e leégetni szerevezetemet? Sokan kérdezték és mindenkinek így válaszoltam: 
A mi szervezetünk célja 2011. október 1 –je óta az, hogy leváltsuk Orbán Viktor rendszerét és, hogy közösen építsük fel az új köztársaságot. 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom, a Fidesz ellen küzd.
Mi Orbánt akarjuk legyőzni. 
Ő vetett véget a harmadik köztársaságnak. Ő adja el az oroszoknak Magyarországot. Ő teszi tönkre az oktatást, az egészségügyet. Miatta nem emelkednek a bérek. Ő fenyegeti a sajtó szabadságát, ő az, aki uszít, ő készített listákat rólunk, Ő az, aki évente több száz milliárdot lop el tőlünk. Nekünk vele és az ő bűnszervezetével van dolgunk. 
Idén – mint minden évben - részt vettünk minden ellenzéki tüntetésen, megmozduláson. Ott voltunk a ligetvédőkkel, a Ceus tüntetéseken, a Szakszervezeti megmozdulásokon, valamint minden párt rendezvényén, legyen az tüntetés vagy fórum. Országos szerveztünk révén, mi tartjuk fent a szociális hálót Szolnok megyében, ételt osztunk Budapesten, Miskolcon, és Debrecenben. Idén tavasszal elértük a pártoknál, hogy közös köztársasági elnököt állítsunk Majtényi László személyében, majd közösen tartottunk ellenzéki megemlékezést március 15 én ahol is 20.000 –en sétáltunk az új köztársaságért. 
Aztán látva, hogy a politikai helyzet jelenleg nem az együttműködés felé halad, úgy gondoltuk ideje egy kicsit csöndben maradni, háttérbe húzódni. De most már elég. Idő van. Ideje újra megszólalni. És mivel ide kaptam meghívást, nos, hát itt mondom el.
A demokratikus ellenzéknek csak egy esélye van a győzelemre. Ha együttműködik. Ha 2018 áprilisában nem egy ellenzéki jelölt lesz a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel szemben, a demokratikus ellenzék így ebben a formában meg fog szűnni!
Ha a pártjaink nem változtatnak politikájukon, akkor segédkeznek abban, hogy Orbán Viktor kivezesse az Országot az Unióból, azért hogy Oroszország egyik gyarmatává tegye. Itt fogunk ülni, és látni fogjuk, hogy míg a környező országok jobban fejlődnek gazdaságilag, szellemileg, anyagilag, mi nem fogunk jutni semmire. 
Csak egy gyarmat leszünk, de nem legvidámabb, hanem a legutolsó!
Hölgyeim és uraim! Egy ember életében viszonylag kevés az olyan pillanat, amikor tudja, hogy olyan döntést hoz, ami utána egész életére kihatással lesz. Nos, 2018 áprilisában ilyen döntés elött fogunk állni. 
Illetve ilyen döntés elé állíthatjuk a magyar népet. 
De ahhoz fel kell nőni. Ki kell jönni a homokozóból!
Minden demokratikus eszméket valló politikusnak, politikai pártnak, közszereplőnek, civil szervezetnek, el kell döntenie, hogy időlegesen visszább tud e lépni a saját vélt vagy valós érdekei védelméből? Tud e, az országért áldozatokat hozni? Képes e közösségben gondolkodni? Képes e kompromisszumokat kötni? 
Én hiszek benne, hogy a magyar bal és liberális oldal pártjai képesek erre. Hiszem, hogy mindannyian elhivatottak a közösen létrehozandó új köztársaság eszményében. A következő napok, hetek sorsfordítók lesznek mindannyiunk számára.
Pontosan ugyanúgy, ahogy sorsdöntők voltak 1956 –ban is.
1956 –ban forradalom volt. Mint minden forradalom, véres, kaotikus, nem minden elemében tiszta. De forradalom volt, és szüleink, nagyszüleink példát mutattak nekünk, hogy akár fegyverrel is ki lehet állni, egy mostaninál sokkal nehezebb helyzetben is az igazságért, a szabadságért, a szolidaritásért. Megmutatták nekünk, hogy nincs elvesztett küzdelem. Nincs elvesztett csata. Nincs reménytelen helyzet. Nekünk erőt kell merítenünk az ő bátorságukból! Kérlek benneteket, hogy emlékükre most egy perces néma felállással emlékezzünk.

Köszönöm.

Tisztelt hölgyeim és uraim!
Tudom, hogy nem csak egy politikai programon vagyok, hanem egy születésnapon is. Így, beszédem végén elmondom, hogy bizony, ahogy a Magyar Szolidaritás Mozgalmat is sokszor leírták már az elmúlt években, úgy én is gondoltam néha azt, hogy a Demokratikus Koalíció már nem fog tudni, megkapaszkodni a magyar politikai palettán. Nos, ahogy velünk szemben tévedtek, úgy tévedtem én is! Ma a DK az egyik legjobban fejlődő ellenzéki párt. De. A fejlődéssel a növekedéssel több munka, több felelősség is jár. Ehhez kívánok sok erőt, kitartást és bölcsességet a párt tagjainak és vezetőinek. 
Boldog születésnapot DK!
Köszönöm, hogy meghallgattak!

Vissza a többi hírhez
Vissza a lap tetejére Vissza a főoldalra
Szolidaritás - közösségi oldalak facebook